• Wat voor contract krijg ik?

  Bij NL-Techniek werken wij met verschillende contracten via het Fase systeem. Welke fase op jou van toepassing is, vertelt jouw contactpersoon je graag. Je kan alle informatie over het fasensysteem ook vinden in de ABU CAO (https://www.abu.nl/cao/cao-voor-uitzendkrachten/). NL-Techniek volgt de ABU CAO.

 • Wat ga ik verdienen?

  Een terechte vraag! Bij al onze vacatures staat altijd een salarisindicatie. Hoeveel je exact gaat verdienen hangt af van onder andere de functie, je opleiding, werkervaring, de inlenersbeloning en de onderhandelingen.

  Inlenersbeloning, wat houdt dat in? De meeste medewerkers bij NL-Techniek vallen onder de inlenersbeloning (de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waarbij je gaat werken). Het salaris van jou is daardoor gelijk aan dat van andere medewerkers die bij de opdrachtgever dezelfde functie hebben. In dat geval gelden ook de salarisverhogingen, extra vrije dagen, toeslagen en vergoedingen van die opdrachtgever.

 • Heb ik recht op vakantiegeld?

  Uiteraard! Elke medewerker bouwt bij NL-Techniek 8,33% vakantiebijslag op, bovenop het salaris. Hoeveel vakantiegeld of vakantietoeslag je hebt opgebouwd, kun je nakijken op je loonstrook. NL-Techniek betaalt je opgebouwde vakantiebijslag elk jaar automatisch uit in de eerste week van juni. En als je bij ons uit dienst gaat, betalen wij de eventueel nog openstaande reservering voor vakantiebijslag automatisch uit. In de CAO voor uitzendkrachten vind je alle informatie over vakantiegeld.

 • Hoe werkt het als ik met vakantie wil?

  Een welverdiende vakantie! Natuurlijk heb je daar als medewerker bij NL-Techniek ook recht op. Je bouwt, per ieder gewerkt uur, vakantie uren op die je kan opnemen (in overleg met jouw leidinggevende).

  In fase A

  25 vakantiedagen als je een jaar fulltime hebt gewerkt. Werk je korter, dan is je opbouw in verhouding met de gewerkte periode. Het recht op doorbetaling tijdens vakanties wordt berekend in de vorm van een reservering die bovenop je salaris komt. De hoogte van je reservering kun je altijd nakijken op je loonstrook. Maar let op: als je nog niet voldoende tegoed hebt opgebouwd, kan het gebeuren dat je niet je hele vakantie doorbetaald krijgt. Ga altijd hierover in overleg met jouw contactpersoon bij NL-Techniek. Dan kijken wij wat wij kunnen regelen voor je.

  Als je bij NL-Techniek uit dienst gaat en er staat nog een reservering op jouw naam, dan betalen wij die reservering automatisch uit.

  In fase B en C

  25 vakantiedagen per fulltime gewerkt jaar, maar dan wordt er niet meer gewerkt met een reservering. Je kunt gewoon doorbetaald vakantie opnemen voor zover je genoeg vakantiedagen hebt opgebouwd.

 • Krijg ik feestdagen doorbetaald?

  Als de feestdag in de uitzendovereenkomst op een dag valt waarop je normaal werkt, wordt je loon doorbetaald.

  • Bij Fase A met beding overeenkomst wordt dit uit jouw feestdagen reserveringspotje betaald.
  • Bij een Fase A zonder beding-, Fase B of C overeenkomst worden feestdagen door NL-Techniek betaald.

  Op welke feestdagen je recht hebt als uitzendkracht, lees je CAO voor uitzendkrachten.

 • Wat is bijzonder verlof/kort verzuim en wanneer heb ik er recht op?

  Bij bijzonder verlof moet je denken aan bijvoorbeeld bruiloften en begrafenissen. Kort verzuim is als je bijvoorbeeld onverwacht onder werktijd naar de tandarts of huisarts moet. In de CAO voor uitzendkrachten lees je wanneer je recht hebt op bijzonder verlof en wat onder kort verzuim valt.

  • NL-Techniek betaalt bijzonder verlof en kort verzuim volledig door als je een fase A contract zonder uitzendbeding, fase A bepaalde tijd, of een fase B of C contract hebt.
  • Heb je een Fase A met beding? Dan kun je hiervoor de bestemde reserveringen gebruiken.

  Vraag bij je contactpersoon na welk contract jij hebt.

 • Hoe werkt het met de betaling van mijn salaris?

  Als je als medewerker via NL-Techniek werkt, ontvang je wekelijks of 4-wekelijks je salaris. Hoe jouw gewerkte uren worden doorgegeven vanuit de opdrachtgever aan ons, daar maak je aparte afspraken over met jouw contactpersoon. Dit is namelijk afhankelijk van de opdrachtgever.

 • Kan ik als medewerker van NL-Techniek (uitzendkracht) een hypotheek aanvragen?

  Absoluut! En wij helpen je op weg met de perspectiefverklaring. Deze verklaring laat een hypotheekverstrekker zien wat jouw kansen zijn op een inkomen in de toekomst (waarmee je jouw hypotheeklasten kan blijven betalen). Met de perspectiefverklaring kan je een hypotheekaanvraag doen bij alle hypotheekadviseurs in Nederland.

NL-Techniek voor opdrachtgevers

NL-Techniek brengt vraag, aanbod en kennis bij elkaar. Het lukt maar niet om die goed opgeleide monteur te vinden voor de afdeling werktuigbouw. Of is er door groei een vacature gekomen voor een extra procesoperator in diverse ploegen? Wij weten raad! Door het inzetten van ons uitgebreide netwerk en door gebruik te maken van onze slimme marketingcampagnes werven wij zeer efficiënt de juiste kandidaten voor u!

Lees meer over het aanmelden van een vacature.

Contact opnemen