Verbinden van professionals in de procesindustrie

Vacature Monteur Technische Dienst 5-ploegen

Bekijk alle vacatures

Dongen - Noord-Brabant

Organisatie omschrijving

Wil jij werken bij een van de grootste producenten van glaswerk in Europa, waar je dagelijks technisch zult worden uitgedaagd? Werk jij graag als monteur technische dienst in een 5-ploegensysteem? Lees dan snel deze vacature Vacature Monteur Technische Dienst 5-ploegen!

De organisatie, met Nederlandse vestigingen in Dongen en Moerdijk, ontwikkelt, produceert en verkoopt verpakkingsglas voor alle A-merken in de voedings- en drankindustrie. Je kunt hierbij denken aan klanten zoals Heineken, Coca Cola, Hak en Heinz. De organisatie heeft in totaal 20 glasfabrieken in 7 Europese landen. In Dongen werken er in totaal ongeveer 400 medewerkers verdeeld over verschillende afdelingen zoals een technische dienst en productie. De productie werkt in een volcontinu rooster en iedere ploeg heeft zijn eigen ploegenmonteurs om de machines zo goed mogelijk te laten draaien tijdens de diensten. Vanwege het vertrek van een collega ploegenmonteur heeft NL-Techniek voor deze organisatie een Vacature Monteur Technische Dienst 5-ploegen.

Functie omschrijving

De fabriek waar je komt te werken bestaat uit verschillende (semi/volautomatische) processtappen die grofweg onder te verdelen zijn in een hot-end en cold-end gedeelte.

Hot-end

Op de hot-end afdeling wordt het glas (dat afkomstig vanuit de glasbakken in heel Nederland) geautomatiseerd naar de oven getransporteerd. De oven zorgt ervoor dat het glas wordt onderworpen aan hoge temperaturen zodat het uiteindelijk smelt. Deze oven wordt bediend vanuit een indrukwekkende controlekamer door procesoperators. Het gesmolten glas wordt vervolgens geleid naar de glasvormingsmachines, die op zeer hoge snelheid voor meerdere klanten de glazenverpakkingen produceren. Deze machines draaien op volle toeren, waarbij verschillende technieken komen kijken: mechanica, elektrotechniek, pneumatiek en hydrauliek. Als monteur kun je je hier dus zeker ook allround ontwikkelen! Bedenk je hierbij wel dat het best warm kan zijn op deze afdeling!

Cold-end

Op de cold-end afdeling worden de verhitte glazen verpakkingen eerst aan de hand van een coolingsysteem gekoeld. Hierna worden de verpakkingen door een proces begeleid (met lopende banden) waarbij de kwaliteit optisch wordt gecontroleerd, de verpakkingen worden gesorteerd (sorteersysteem) en uiteindelijk worden verpakt. Ook hier zul je als monteur weer met de meest uiteenlopende technieken te maken krijgen. Gelukkig staat de organisatie erom bekend dat collega monteurs altijd openstaan voor kennisdeling en dus altijd voor elkaar klaar staan. Je komt dus te werken in een hecht team, waar je je al snel zult thuis voelen!

De Functie

In de functie van monteur technische dienst verhelp je storingen en verricht je onderhoudswerkzaamheden op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch gebied. Mede door jouw kennis en kunde kunnen de machines en installaties zo ongestoord mogelijk draaien en in goede staat van onderhoud verkeren. Daarbij is het zeer belangrijk dat wordt voldaan aan eisen m.b.t. veiligheid, netheid, doelmatigheid, kwaliteit en kosten.

Overige taken en verantwoordelijkheden:

 • Je lokaliseert, analyseert en verhelpt volledig en (complexe) storingen in apparatuur/installaties op elektronisch en mechanisch;
 • Je voert inspecties en analyses uit om preventieve onderhoudswerkzaamheden te kunnen inplannen;
 • Je coacht de operators (o.a. uit je eigen ploeg) en je draagt kennis aan hen over, zodanig dat zij technische ondersteuning kunnen bieden (in het kader van First-line maintenance).

Ons aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • Ploegentoeslag;
 • Eindejaarsuitkering;
 • Vakantiegeld;
 • Uitzicht op een vast contract
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Werken in een leuk team met een goede sfeer
 • Een afwisselende en veelzijdige functie

Wij vragen

 • Een MBO-diploma (niveau 3/4) in de richting van automatisering, energietechniek, electro of mechatronica;
 • Je bent bereid om in een 5-ploegensysteem te werken;
 • Bereid om interne/externe cursussen te volgen;
 • Flexibel, leergierig en een hands-on mentaliteit;
 • In staat jezelf zowel in teamverband als individueel te profileren.
Direct solliciteren

Contactpersoon

Chiel

Filteren op de vacatures

Selecteer provincie
Selecteer functie
Selecteer branche
Selecteer opleiding
Selecteer dienst

Op zoek naar werk?

Schrijf je dan direct in bij NL-Techniek of neem contact op met één van onze consultants!

Neem contact met ons op Direct inschrijven

Technische vacatures

NL-Techniek heeft zicht op de leukste en meest interessante technische vacatures in de procesindustrie bij jou in de regio! Onze consultants helpen je graag op weg naar dé volgende stap in je carrière. Wij staan voor transparantie, eerlijkheid en persoonlijk contact. Neem direct contact met ons op via het contactformulier, telefoon (06 2666 2482) of via de chatfunctie!

Opdrachtgevers

NL-Techniek helpt u bij het vinden van dié ene technische specialist! Door onze jarenlange ervaring in het bemiddelen van kandidaten in de procesindustrie en kennis van de markt, zijn wij voor u de ideale gesprekspartner! Laat uw gegevens achter via het contactformulier, bel ons direct (06 2666 2482) of mail ons op info@nl-techniek.nl.