Verbinden van professionals in de procesindustrie

Procesoperator Tilburg

Bekijk alle vacatures

Tilburg - Noord-Brabant

Organisatie omschrijving

De organisatie produceert diverse grondstoffen en halffabricaten ten behoeve voor de levensmiddelen en cosmetica-industrie. Door middel van diverse productiemethodes maken ze een groot scala aan producten die op maat worden gemaakt voor klanten over de hele wereld. Het maken van producten die consumenten eten, drinken of op een andere manier gebruiken brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Een verantwoordelijkheid die door alle medewerkers in het bedrijf gedeeld wordt. Dit betekent dat niet alleen het niveau en inzet van alle medewerkers optimaal dient te zijn, ook de productiemiddelen die zij tot onze beschikking hebben zijn van het allerhoogste niveau. Om voedselveiligheid op het hoogste niveau te kunnen waarborgen werken ze volgens zeer strenge kwaliteitsnormen.

In Tilburg werken ruim 700 betrokken medewerkers verdeeld over diverse afdelingen. Op de afdeling Encaps hebben wij een vacature openstaan voor Procesoperator Tilburg in 5-ploegen. De afdeling Encaps maakt geurstoffen die in capsules zitten, welke weer worden toegevoegd aan wasmiddelen en wasverzachters. Zo’n proces duurt ongeveer 8-14uur. Het is belangrijk dat deze orders op tijd, volgens schema worden geproduceerd en aan alle kwaliteitseisen voldoen. Het proces begint met het aanvoeren en afwegen van de grondstoffen. Hier dien je zelf voor te zorgen. Grondstoffen worden gehaald uit een magazijn, hiervoor is heftruck ervaring/certificaat een grote pré.

Functie omschrijving

Als Proces Operator op de afdeling Encaps werk je samen met een hecht team. In een ploeg werk je samen met 2 andere collega’s.

De door jou- en je team verzamelde grondstoffen worden tijdens verschillende processtappen in een reactor gepompt. De proces stappen in de reactor bedien je met een scherm. Als Operator is het jouw taak om nauwkeurig het proces te doorlopen en volgen. Dit houdt in dat je verschillende metingen doet tijdens het proces, zoals het meten en registreren van de viscositeit, de zuurgraad, en temperatuur. Het  is belangrijk dat je feeling hebt voor processen en tevens al deze informatie nauwkeurig verwerkt in Excel. Wanneer de metingen afwijken van het beoogde doel is het belangrijk dat jij jezelf afvraagt waarom dit zo is. Hiervoor is technische en/of proces kennis essentieel. Daarnaast komt het voor dat je gelijktijdig aan meerdere orders werkt. Er zijn stappen in het proces die lang duren, bijvoorbeeld 2 uur roeren zodat een product homogeen wordt of het verwarmen van de reactor. Gedurende deze tijd werk je dus aan een ander recept.

Vervolgens, wanneer het gehele proces is doorlopen, alle metingen in orde zijn en het product gereed is, dien je er voor te zorgen dat het product wordt afgepompt in bijvoorbeeld een container (IBC). Als laatste dien je deze container op de juiste plek in het warehouse te zetten zodat hij gereed staat voor verzending.

Wat erg leuk is op de afdeling Encaps is dat je als operator ook samenwerkt en spart met bijvoorbeeld Proces Engineers en collega’s van de QA afdeling. Dit gebeurt wanneer er bijvoorbeeld nieuwe investeringen mogen worden gedaan om nieuwe machines te ontwikkelen of nieuwe recepturen op grote schaal te maken. De afdeling streeft naar een haarzuivere productie en wil daarom steeds vernieuwen en daarvoor werken zij met de beste machines, processen en technieken. Als operator ben jij uiteindelijk degene die met de machines moet werken en jouw mening telt! Zie jij je al helemaal terug in de omschreven taken? Krijg jij energie van deze uitdaging? Lees dan snel verder om erachter te komen wat wij van jou verwachten.

Ons aanbod

 • Een marktconform salaris;
 • Ploegentoeslag;
 • Uitzicht op een vast contract, na een uitzendperiode;
 • Werken voor bij een stabiele werkgever;
 • Veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zowel in opleidingen als in funcie.

Wij vragen

Als geschikte operator voldoe jij aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over Process Engineering Skills;
 • Je hebt een afgeronde Vapro A en/of B opleiding, of bijvoorbeeld MBO niveau 3 in chemical / process engineering;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als proces operator in de chemische industrie;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in farmaceutische chemie;
 • Je hebt goede kennis van productieprocessen en hoe deze te vertalen in het uitvoeren van een reactor;
 • Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken en je weet goed het overzicht hierin te bewaken wanneer je met verschillende orders aan het werken bent;
 • Je werkt nauwkeurig;
 • Je hebt kennis van Excel en bij voorkeur ook SAP;
 • Je hebt heftruck ervaring en bij voorkeur een certificaat (pré);
 • Je bent vooruitstrevend, vindt veiligheid belangrijk en streeft er na het beste uit jezelf, collega’s en de machines te halen.
Direct solliciteren

Contactpersoon

Chiel

Filteren op de vacatures

Selecteer provincie
Selecteer functie
Selecteer branche
Selecteer opleiding
Selecteer dienst
Bekijk het aanbod technische vacatures

Vacatures monteur Vacatures procesoperator Alle vacatures

Op zoek naar werk?

Schrijf je dan direct in bij NL-Techniek of neem contact op met één van onze consultants!

Neem contact met ons op Direct inschrijven